Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inBygg hus med Mulle Meck

PC
Bygg hus med Mulle Meck
 • Genre
  Barn
 • Releasedatum
  19 december 2002
 • Utvecklare
  Levande Böcker
 • Antal ägare
  254
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
6.6 6.2

Speltest av Stegosaurus

Inskickad av Stegosaurus den 08/02 -07 19:39

Handling / story / vad man gör i spelet
Mullle Meck har åkt ut på semester tillsammans med sin boxer Buffa. En kraftig storm bryter ut, och när dom kommer hem har ett träd blåst omkull och förstört deras hus. Han hittar bland bråten en gammal tidningssida där det står om hans försvunna släkting Stella Stjärnströssel, som senare försvinner mystiskt. Din uppgift är solklar: Bygg ett nytt hus åt Mulle. Du kan välja bland alla möjliga och omöjliga delar. Efterhand du utför olika uppdrag åt Mulles vänner kan du få nya tak, golv eller möbler att bygga hus med. En av Mulles vänner har också flyttat utomlands på grund av termitangrepp. Så då och då får du vykort från olika delar av världen, plus nya delar. Av sina vänner får han delar till en märklig stenfigur.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker inte "Bygg hus" är särskilt kul. Det är roligast från sex till åtta år. Annars är det för lätt. Stenfiguren används inte när man har alla bitar. Och när alla uppdrag är utförda kan man bara åka runt och bygga fler och fler hus. Det är kul att man kan låta Buffa gräva och få belöningar, och hjälpa en operasångare att gräva i lera för att få delar. Men när dom delarna är slut är det inte så roligt längre. En kul grej är i alla fall att man kan åka både båt och bil.

Betyg till spelet
Grafiken får 5/10, den är snyggt tecknad. Men andra spel har bättre.
Spelkänslan får 6/10, det är ganska overkligt med till exempel pepparkaksväggar och operahuset i Sydney-fönster.
Ljudet får 6/10, det är ganska bra. Men Mulle och hans vänner kan bli irriterande.
Hållbarheten får 3/10, precis som alla andra Mulle Meck-Spel tröttnar man bara efter några omgångar. Att det ennda man i slutet kan göra är att åka runt med bilen eller båten och bygga hus gör spelet väldigt enformigt.

Totalbetyg: 5 Ljud: 6 Grafik: 5 Hållbarhet: 3 Spelkänsla: 6