Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inForumtråd

Välkommen till Fuska.nus forum. För att kunna skriva i forumet måste du vara medlem och inloggad. Medlem blir du gratis genom att klicka på Registrera dig i logga in-rutan. Men du kan kika runt i alla forumen och läsa även om du inte är inloggad.Skaffa drömhuset för spel

17/09 -19 11:05 michael2004

michael2004 Administratör

327 XP 86 inlägg

Det är många som drömmer om att ha ett eget mini-Dreamhack därhemma. Men samtidigt som man flyttar in i rymligare och bekvämare boenden så brukar livet komma emellan. Den fina villan brukar komma samtidigt som det stressiga jobbet, partnern och familjen och helt plötsligt har man inte särskilt mycket tid över till gaming längre.

Men även om man inte får tid över lika ofta längre, kan man ta chansen att bjuda över några vänner några gånger om året och verkligen göra om sitt hem till ett äkta spelhus för någon dag. Vi ska gå igenom några tips som gör den där gaminghelgen med vännerna något som man kan leva för hela året.


Utrustningen
För den som ägnar sig åt seriös gaming på PC vill man ha stabil utrustning som uppfyller kraven som längre spelsessioner kräver. De behöver inte vara värstingutrustningen, full med blinkande dioder och bling, men de ska vara bekväma, ergonomiska och ge den respons som krävs i spel där en hundradels sekund snabbare reaktion kan göra hela skillnaden.
Men lika viktigt som detaljer såsom skärm, tangentbord och mus är komforten och en investering i riktigt grymma datorstolar är något som kommer att få kompisarna att se fram emot nästa gamingsession minst lika mycket. Som bonus är bra datormöbler minst lika mycket värda när man sitter hemma med deklarationen eller jobbar i hemmakontoret. Du kan läsa om vad du ska tänka på när det gäller datorutrustning och datormöbler för gaming här.

Till sist får man inte glömma att klä sig i bekväma kläder som passar för längre gamingsessioner. Detta är ett ämne vi skrivit om tidigare på Fuska.nu.Möblerna och huset
När man har lite större utrymme än man hade i sin gamla studentlägenhet kan man kosta på sig att låta gaminghörnan ta lite plats. Men oftast vill man också hålla den avskild från vardagsrum och andra rum som resten av familjen använder sig av under dagen. En källare, vindsvåning eller inglasad altan lämpar sig utmärkt för detta.

Just den inglasade altanen är faktisk ett av de bästa alternativen för den som har tillgång till en sådan. Det går snabbt och lätt att möblera upp gaminghörnan samma dag som vännerna kommer över och lika lätta at ta ner den när man är klar. Viktigt att tänka på är att ventilationen är bra och att man har en altandörr som skärmar av ytan bra från resten av huset. Du kan hitta din altandörr i precis den storlek du vill ha hos sparfönster.

Vindar eller källare är också utmärkta alternativ där man verkligen kan skärma av sig från omvärld och ansvar en dag eller två. För den som verkligen vill lyxa till det går det att utrusta dessa utrymmen med ljudisolering, kylskåp, soffor och allt annat man behöver.

Sammanfattningsvis
När man bodde själv i sin studentetta hade man betydligt mer tid för sina hobbys, men när man bor i ett större hus kan man ta tillfället i akt och verkligen skämma bort sig när man väl får tid över några gånger om året. Det gör att man verkligen uppskattar sin hobby fullt ut. Kanske är det din gaminghörna som håller det gamla gänget vid liv även när vuxenlivet tar upp det mesta av tiden.


Källa: Unsplash / Pixabay


Svara

Du måste vara inloggad för att svara på trådar.

Hoppa till forum

Trådar