Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inForumtråd

Välkommen till Fuska.nus forum. För att kunna skriva i forumet måste du vara medlem och inloggad. Medlem blir du gratis genom att klicka på Registrera dig i logga in-rutan. Men du kan kika runt i alla forumen och läsa även om du inte är inloggad.Medias spegling av nyheter

26/05 -13 15:59 The_new_cake

The_new_cake

6336 XP 1408 inlägg

Hela diskussionen är tagen från gosseN, som tydligen hade något skolarbete om det. Kändes som ett intressant ämne - är det bra att media styrs av pengar och måste satsa på att sälja så mycket som möjligt? Får det dem att överdriva och inte vara så petiga med vad dem lägger in bara det säljer - eller är det tvärtom? Är människor petiga och kräver att allting stämmer, vilket får media att vara petigare att kolla upp så allt i sina nyheter stämmer?

26/05 -13 21:00 gosseN

gosseN

2054 XP 630 inlägg

Jag tycker det är för jävligt hur de håller på och överdriver nyheter. Jag tror att det började med att aftonbladet skrev att man hade mindre sex än någonsin just nu. Den fick väl några delningar på facebook och det skapades väl till och med en tråd på flashback där det diskuterades. Nu har de börjat pumpa med AFTONBLADET AVSLÖJAR HÄR HAR VI MEST SEX OCH HÄR HAR VI MINST SEX.

Varken judar eller norrmän har bra erfarenheter från läger.

26/05 -13 22:31 DarknessSky

DarknessSky Administratör

11785 XP 1497 inlägg

Läste något på IDG förut, kommer inte ihåg exakt vad det stod men något som  menade på att Samsung har gjort en stor tabbe och tillverkat för få S4:or så folk inte skulle få, enligt titeln. När man öppnar artikeln visar det sig bara att de tillverkat för få S4:or, men det är inga problem för Samsung att tillverka fler i tid.

Dels det att titeln lurar samt att nyheter är vinklade för att något ska bli mer spännande är ju ganska dumt. Har läst artikel efter artikel som på något sätt försöker säga via titeln att iPhone har sålt mer än Samsungs produkter medan all statistik visar på motsatsen och att det ibland visar sig att den sålt mer i en liiten del av världen.

Kort sagt: Media vinklar mycket för att locka intresse men det brukar oftast bara reta upp läsaren och utveckla hat mot mediet som förvrängt något.

Nickar Quattro i #fuska.nu
Administratör på fuska.nu.

28/05 -13 19:14 Eric_

Eric_

3583 XP 692 inlägg

Uppenbarligen så har de ju nyheter som det där om sex eftersom det det finns ett allmänintresse. Hade det inte sålt lösnummer/genererat klick så hade de ju inte skrivit om det.

Tycker det är svårt det här med att diskutera huruvida media vinklar nyheter det blir lätt att man låter som en galning från Fria Tider, Avpixlat eller liknande.

*

02/06 -13 19:37 swedespartan

swedespartan

2160 XP 350 inlägg

I Sverige får man rapportera om det man man vill, men bara om man rapporterar rätt.


Senast redigerat 02/06 -13 19:38

Svara

Du måste vara inloggad för att svara på trådar.

Hoppa till forum

Trådar