Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inForumtråd

Välkommen till Fuska.nus forum. För att kunna skriva i forumet måste du vara medlem och inloggad. Medlem blir du gratis genom att klicka på Registrera dig i logga in-rutan. Men du kan kika runt i alla forumen och läsa även om du inte är inloggad.Gifta sig med spel karaktärer?

Svara
26/05 -13 21:32 The_new_cake

The_new_cake

6336 XP 1408 inlägg

Tycker nog det är bättre att bli kär i en kändis än en spelfigur. En spelfigur är en drömperson och kan sätta höga krav på personen som kommer efteråt när man tillslut växer upp. Är man däremot kär i en kändis så finns det med största sannolikhet ett par tecken som visar att dessa fortfarande bara är människor - och att även de kan göra fel och inte är perfekta. Vilket kanske inte sätter orimligt höga krav på nästa person.

Det är lite som diskussionerna om att pornografi förstör våra sexliv, det sätter orimligt höga krav. Sen kan jag väl hålla med dig om att kärleken i sig är lika värdelös oavsett om den går till en spelfigur eller kändis, men när man någon gång väljer att släppa den kärleken så tror jag det är bättre om man faktiskt är kär i en verklig person.

Dessutom finns väl alltid en 0.00000001 procents (be mig inte om källa på det, talet är avrundat!) möjlighet att kändisen faktiskt blir kär i en också. Något som inte finns om man blir kär i en spelfigur.

26/05 -13 22:02 Daxter_SSJ4

Daxter_SSJ4

8246 XP 1891 inlägg

Att sänka sig till rimliga förväntningar är något som händer naturligt, oavsett vad man sänker sig ifrån. Det är som hur alla barn vill vara astronauter eller liknande, när man växer upp behöver man inte försöka för att få mer realistisk världsbild. Sen är det sällan fiktiva karaktärer framspelas som helt perfekta, om de ska vara perfekta så är det mer att de uppfyller en persons bild av perfektion vilket då en annan karaktär också måste kunna göra.

Jag förstår inte riktigt varför en riktig person skulle vara bättre, sålänge man inte gör det till vana att bli kär i nya fiktiva karaktärer.

Om man blir kär i en spelfigur finns det en lika stor chans att någon bygger en VR-värld åt en där man kan vara ihop med figuren.

26/05 -13 22:34 The_new_cake

The_new_cake

6336 XP 1408 inlägg

Får väl erkänna att jag inte riktigt hade tänkt på det. Men jag är osäker på om jag håller med dig helt... det du säger stämmer nog (förhoppningsvis) på de allra flesta människor, men har det pågått under tillräckligt lång tid och blivit tillräckligt stort (typ som för Sal9000 och Nene Anegasaki) så tror jag inte det stämmer längre.

Jag tror att nästa person som Sal9000 blir kär i kommer ha ovanligt höga krav på sig (om det nu blir någon annan), och jag tror det kommer bli svårt att få ett framtida förhållande med en riktig person att hålla. Jag tror dessutom att fiktiva figurer framställs som perfekta (eller, ja... åtminstone de man kan tänka sig att gifta sig med).

Visserligen blir det nog höga krav på nästa förhållande om man varit ihop med en kändis också, men jag tror nog att det är lättare att komma över än en fiktiv figur. Vilket kanske beror på att giftermål med spelfigurer är något tabubelagda - vilket giftermål med en kändis inte är.

Ska man gå tillbaka till trådens start; jag tror det är bättre att gifta sig med en kändis än en spelfigur. En kändis är trots allt en människa, något som en figur inte är. När det kommer till obesvarad kärlek däremot, så är det nog ungefär lika dåligt oavsett. Hade man varit tvungen och välja hade jag nog valt en kändis/riktig person. Tror att det är bättre när det hela är över. Dessutom är nog allt pappersarbete med en skilsmässa bra mycket svårare om personen man är gift med inte är riktig ("skriv under här" är en mening som blir jobbig)...

27/05 -13 19:10 Daxter_SSJ4

Daxter_SSJ4

8246 XP 1891 inlägg

Visst händer det, men de är undantagsfall och bör inte räknas med. Hans relation är inte riktigt samma sak som att bli småkär i en spelkaraktär. Och att vara ihop med någon spelar inte riktigt någon roll här, för det händer inte. Om man blir ihop med en kändis (utgått fran att det inte är typ Woody Allen) så kan man antagligen få någon annan och då är det inte riktigt ett problem. Om man blir på riktigt ihop med en fiktiv karaktär så är det antagligen även något annat som ligger snett. Sen så ska det inte behövas giftermål, att vara den enda för en karaktär i ett spel där hon blir kär i alla som spelar går helt enkelt inte.

Shit, hade helt glömt att folk faktiskt gifte sig med karaktärerna. Då antar jag att mitt argument om att de båda är omöjliga att uppfylla faller isär. Även om en kändis kan vara bättre när det är över så skulle jag säga att de möjliga konsekvenserna efter kärleken inte överstrider de möjliga konsekvenserna under kärleken som då kan skada båda personerna och inte riktigt finns med en fiktiv karaktär. lal.


Svara

Du måste vara inloggad för att svara på trådar.

Hoppa till forum

Trådar